Home / Nieuws / Columns

Columns

Weerzien in Onnen!


: 2-08-2011

: Anita Helder


Augustus, voor de meesten van ons de vakantiemaand. Tijd om je werk even neer te leggen en lekker te ontspannen, thuis of op een (verre) vakantiebestemming.

Tijd van niet vergaderen, geen voetbaltrainingen, geen muziekles of andere wekelijkse bezigheden.

Heerlijk!! We doen weer nieuwe energie op voor de tijd die komt.

 

Tijd ook om anderen te ontmoeten ook. En wat een bijzondere ontmoeting had ik dan ook in Onnen de afgelopen week!

Weerzien met Mariam Waang, vrouw van Marianus die in Kampen heeft gestudeerd. Wie had dat gedacht!

Bijzonder dat dat in Nederland kon gebeuren. Vorig jaar hebben we elkaar in Jakarta ontmoet maar ik had toen niet kunnen denken haar op deze korte termijn weer te zien.

En zij ook niet waarschijnlijk…

 

Mariam is dan ook met een bijzonder doel in Nederland. In Zeist neemt  ze samen met 128 anderen uit 26 landen deel aan een intensieve (zomer) cursus Nederlandse taal en cultuur.

Zij heeft de deelname aan deze cursus als eerste prijs gewonnen voor haar gevolgde cursus Nederlands in Jakarta. Proficiat! Wat een geweldige prestatie.

En tijdens deze cursus wordt zij met de anderen  3 weken helemaal ondergedompeld in het Nederlands en in de cultuur. Dus colleges, maar ook bezoeken van musea en het bekijken van enkele Nederlandse steden.

Een vol programma met ook veel huiswerk maar een prachtige kans om het Nederlands te versterken. Want Mariam haar Nederlands was al goed maar krijgt door deze cursus en natuurlijk door de ontmoetingen die ze ook weer heeft met vrienden en bekenden uit de tijd dat ze in Kampen woonden een extra stimulans.

Die kan ze goed gebruiken voor haar vertaalwerk dat zij voor Litindo doet. Want wat zou het mooi zijn als het werk door kan blijven gaan! Ook als onze schrijvers over een aantal jaren zullen stoppen.

God gebruikt zo ook haar gaven al in zijn Koninkrijk.

 

En zo zaten we dus samen in Onnen aan de koffie. Bijpraten over de kinderen en horen over de ervaringen in Nederland tot nu toe.

Volgende week gaat ze weer naar Jakarta terug. Heerlijk om man en kinderen weer terug te zien!

Geen vakantie was het voor Mariam , gelukkig heeft ze wel veel mensen  kunnen ontmoeten. En  hopelijk gaat ze met veel energie weer aan de slag als ze terug is in Indonesië.

 

Anita Helder
lid GZD