Home / Doneren / Projecten

Boek: Indonesische uitgave dissertatie ds. J.A. Boersema

: € 6.000,00


Correctie: € 1.000,00
Drukkosten: € 5.000,00

 

 

Het volledige bedrag van € 6.000,-- is toegezegd door de Taakgroep Noorderkerkfonds in Groningen. Waarvoor onze hartelijke dank!

 

Dit boek is inmiddels verschenen.


:

In 1997 promoveerde ds. J.A. Boersema aan de TU in Kampen op een studie getiteld: "Huwelijksbetalingen: een antropologische-ethisch onderzoek naar de bruidsprijs op Oost-Sumba". Sumba is het eiland in Indonesië waar hij van 1979-1988 als gewerkt heeft als uitgezondene van het deputaatschap BBK, en waar in sinds 2004 ook weer actief is als kerkelijk opbouwwerker in dienst van De Verre Naasten. Vanaf het begin werd het belang ingezien dat deze nederlandstalige studie ook in het Indonesisch beschikbaar zou komen, zodat de kerken op Sumba er ook zelf kennis van zouden kunnen nemen. Het is een zeer belangrijk onderwerp, met vergaande ethische consekwenties. Ook voor andere gebieden en kerken in Indonesië is dit boek van belang, omdat huwelijksbetalingen ook verder in Indonesië veel voorkomen. In zijn boek vergelijkt ds. Boersema de praktijk op Sumba bv ook met die op Sulawesi (Toraja-kerken) en op Papua.
Recent heeft ds. Boersema nu zelf zijn proefschrift vertaald / bewerkt voor uitgave in Indonesië. LITINDO wil dit graag op de markt brengen.